För att genomföra ronder med ritningar behöver du först och främst ladda upp ritningar i ditt projekt. Hur du aktiverar ritningar och enklast laddar upp ritningar i ditt projekt kan du läsa om i denna supportartikel:  Hur fungerar planritningar?

När du har laddat upp ritningar i ditt projekt och startar igång appen gör du följande:

1. Klicka på Veckans inspektioner under det projekt du ska genomföra ronden i.

2. Klicka på den gröna pilen för att ladda ner ritningarna i din app så du kan använda ritningarna även om du är offline.

3. Klicka på Starta för att starta igång din rond.

4. Klicka på den punkt du kontrollerar.

5. Klicka på grön eller röd knapp om du vill godkänna punkten eller skapa en avvikelse.

6. Fyll i den efterfrågade informationen med kommentar, bild, risknivå, ansvarig person och var i projektet denna avvikelse eller godkända punkt befinner sig. Ritningen markerar du på genom att välja vilken nivå i projektet det är, t.ex. "Våning 1", och sedan markerar du på ritningen du har laddat upp och kopplat till denna nivå.

7. Klicka på Spara för att spara avvikelsen eller den godkända punkten och återgå till checklistan för att kontrollera fler punkter.

När du markerar på ritningen så flyttar du helt enkelt runt din markering tills den är placerad där du vill ha den, och du kan zooma in och zooma ut som du önskar. När du är nöjd med placeringen klickar du Spara uppe i högra hörnet.

Processen är exakt likadan för att godkända punkter som den är för att skapa avvikelser. När du är färdig med ronden klickar du på flaggan uppe i högra hörnet för att slutföra ronden.

Efter att ronden är slutförd har du möjlighet att öppna och se dina planritningar både via appen i telefonen och webbplattformen via datorn, och på så vis se och följa upp på punkter markerade på ritningen under ronden. Till exempel avvikelser eller godkända punkter. Du har även möjlighet att filtrera för att se specifika ritningar eller inspektioner och ge dig en bra översikt på vad som är aktuellt och vad som är avklarat.