Planritningar används för att ge dig en tydlig översikt på hur ditt projekt ser ut i nuläget och du kan se vart avvikelser och rapporter har markerats på ritningar.

För att använda sig av ritningar så behöver du först aktivera ritningar i ditt projekt, detta gör du genom att gå in på hemsidan och sedan i vänstermenyn inne på ditt projekt så väljer du projektfunktioner.

Om du vill ha en kort genomgång av hur ritningar fungerar i praktiken på mobilapplikationen kan du kolla på denna video:

De olika filter som finns är:

1. Välj typ - välj vad du vill se på ritningen

Alla - du ser allt som finns markerat på ritningen

Avvikelser - du ser avvikelser och godkända punkter som markerats på ritningen

Rapporter - du ser vilka rapporter som markerats på ritningen

2. På ritningen eller ej på ritningen - avvikelser och godkända punkter som du har placerat ut på en ritning eller som du valt att inte placera på ritningen.

3. Listan med samtliga punkter får du fram när du klickar på pilen

4. Du kan klicka på filtrera symbolen nere i hörnet men det är olika filter beroende på vilken flik du är inne på:

Alla punkter - sök, skapat (välj det tidsintervall du vill kolla på) eller klicka i att du enbart vill se de punkter som kräver uppföljning.

Avvikelser - sök, skapat, företag, ansvarig, risknivå och inspektion. Du kan även klicka i om du vill se åtgärdade avvikelser, öppna avvikelser eller punkter med bevis.

Rapporter - sök, skapat, typ och status.

Om du klickar på en av punkterna på ritningen så får du den grundläggande informationen i en ruta under och kan sedan klicka på "Visa detaljer" för att komma till punktens detaljerade helskärmsvy.